ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ικαρία το νησί που ξεχνάς να φύγεις & επιστρέφεις γιατί το ερωτεύεσαι

Καλώς ήρθατε στην Ικαρία,το μαγευτικό νησί του Αιγαίου και το σπίτι του μυθικού Ίκαρου. Επισκεφθείτε την Ικαρία και ανακαλύψτε τι σημαίνει καθαρή φύση, άγρια ομορφιά, εντυπωσιακά ορεινά τοπία, παρθένες παραλίες, ιαματικές πηγές και φιλόξενοι άνθρωποι.

Σπάνια ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, η Ικαρία έχει παραμείνει πιστή στον εαυτό της και στον τρόπο ζωής του λαού της – τους Ικαριώτες. Ο τουρισμός στην Ικαρία απευθύνεται σε όλους και αντανακλά μια «Ικαριώτικη Ισορροπία” ανάμεσα στη φύση, την ελευθερία, τον χρόνο και την ανάπτυξη.

Η Ικαρία προσφέρει κάτι για όλους: απομακρυσμένες & κοσμοπολίτικες παραλίες, ποικιλία καταλυμμάτων, τα διάσημα Ικαριώτικα “Panigiria» (γιορτές με μουσική, χορό, φαγητό και Ικαριώτικο κρασί), αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους ενδιαφέροντος, οινοποιεία, μαθήματα γλώσσας και μαγειρικής και διασκέδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Eξωτικές, ρομαντικές, πολυσύχναστες, ή απομονωμένες, οι παραλίες της Ικαρίας είναι μοναδικές… Ανακαλύψτε τις όλες!
Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τις περισσότερες παραλίες στο νησί, οργανωμένες ή μη, με βότσαλο ή λεπτή άμμο, με καθαρά νερά, για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις περιτριγυρισμένες από ένα ανεπανάληπτο φυσικό περιβάλλον.
Καλές βουτιές!

Γνωρίστε τη λαϊκή παράδοση του νησιού και τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών στο παρελθόν.
Πλήθος αξιόλογων εκθεμάτων, όπως παραδοσιακές φορεσιές, υφαντά και διάφορα αντικείμενα και σκεύη, βρίσκονται στα μουσεία και τις λαογραφικές συλλλογές του νησιού.
Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο να τα επισκευτείτε κατά την παραμονή σας στην Ικαρία.
Γνωρίστε την Ικαριακή κουζίνα! Δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές, κρέας, θαλασσινά, ψάρια, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες σε όλο το νησί.
Όλο το χρόνο, σε κάθε χωριό της Ικαρίας, οργανώνονται πανηγύρια, που συνοδεύουν μια θρησκευτική εορτή. Ρασκός, καριώτικο κρασί, ζωντανή παραδοσιακή μουσική, κέφι, Ικαριώτικος χορός, άνθρωποι που γελάνε και αγκαλιάζονται και……γλέντι μέχρι το πρωί!

Αυτά είναι τα Ικαριώτικα πανηγύρια! Όταν επισκεφτείτε την Ικαρία, σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να έρθετε σε ένα πανηγύρι και να γνωρίσετε από κοντά τον πολιτισμό των Ικαριωτών.

Σας παρουσιάζουμε μια αναλυτική λίστα, με όλα τα πανηγύρια, πού διεξάγονται και ποια γιορτή συνοδεύουν. Ελάτε να διασκεδάσετε με την ψυχή σας!

Η Ικαρία αποτελεί ιδανική αφετηρία για ημερήσιες ή πολυήμερες εκδρομές, εντός και εκτός νησιού. Επισκεφτείτε τους γειτονικούς Φούρνους με τα ανεξερεύνητα, μοναδικά παγκοσμίως, υποθαλάσσια ερείπια ναυαγίων και τις περίφημες ψαροταβέρνες του νησιού.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Σάμος, η Χίος και η Πάτμος, με πλούσια ιστορική και θρησκευτική ομορφιά για να ανακαλύψετε.
Φυσικά, λίγο πιο μακρυά βρίσκονται τα παράλια της Τουρκίας, για όσους θέλουν να γνωρίσουν έναν άλλο γειτονικό πολιτισμό.
Η Ικαρία έχει ένα εκτεταμένο, αλλά συχνά δύσκολο οδικό δίκτυο. Ένα αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα είναι μια καλή επιλογή για τη μεταφορά. Ωστόσο, η πεζοπορία είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε όλο το νησί, ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες παραλίες και τα χωριά. Το περπάτημα, επίσης, θα σας κάνει να νιώσετε σαν Ικαριώτης και να σας χαρίσει μακροζωία!

Ελέγξτε τις στάσεις και τα δρομολόγια του δημοτικού τοπικού λεωφορείου, ή να νοικιάσετε ένα ταξί για τις μετακινήσεις σας.  Υπάρχει συχνή επικοινωνία ανάμεσα στον Άγιο Κήρυκο και στα Θέρμα, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ιαματικές πηγές. Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο, ή ταξί, ή ακόμα και με βάρκα.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων γύρω από το νησί. Επίσης διαθέσιμο από πολλές εταιρείες και μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα και ποδήλατα.

Για εσάς που αγαπάτε τη θάλασσα, μπορείτε να νοικιάσετε μια βάρκα και να βιώσετε μια άλλη Ικαρία!

Εδώ, μπορείτε να βρείτε, όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα, σε περίπτωση ανάγκης, στην Ικαρία.